2018. szeptember 15., szombat

Újra itt

Több, mint három év telt el azóta, hogy nekiláttunk az álom/otthon/építésnek bontott téglából. Talán mondanom sem kell, azóta sem unatkozunk. 
Persze még fényévekre vagyunk a megvalósulástól, de azért ha lassan is, már alakulunk. Azaz alakulgatunk. Mert hát ugye egy ház sosincs készen teljesen és nálunk azért számos egyéb akadályozó tényező is akad. Például, hogy a lehetőségeink anyagi értelemben továbbra is korlátozottak, hogy amit lehet, még mindig magunk csinálunk és leginkább az, hogy azóta már három, nagyon nagyon kicsi és nagyon, nagyon, nagyon aktív gyermek boldog és fáradt szülei vagyunk. Arról persze nem is beszélve, hogy nekik köszönhetően nem csak számos tervünket kellett átkalibrálni, de akad olyan projekt is, ami már a harmadik-negyedik fejlesztési fázison esett át - és vérzett el - általuk. 

Éppen ezért eszem ágában sem volt egyenlőre fotókat mutatni a jelenlegi állapotokról, de egy szívemnek nagyon kedves személy unszolására, úgy döntöttem, egye fene, megmutatom, hol tartunk most. Már csak okulásként is, hogy az álom/otthon/építés nem rövidtávú feladat, hanem hosszú-hosszú folyamat, amiben minden terv folyamatosan csiszolódik, alakul és velünk együtt változik.

A területeket az első terveknek megfelelő felosztásban mutatom majd be, elmesélve, mi változott azóta, mi valósult meg, mit terveztünk át és mi várható még a közeli és távoli jövőben. Ez alatt a poszt alatt folyamatosan frissítve látható majd ezen új posztok listája.

Ne felejtsétek el, hogy ezek nem katalógus fotók lesznek! Ez nem egy bemutatóház és nem referencia-anyag, hanem egy folyamatos használatban lévő, valódi, kisgyermekes otthon, ahol a praktikum és szükségletek egyenlőre sajnos minden esetben felülírják az esztétikumot és a személyes vágyainkat. Ahol rengeteg felesleges kacat van, ahol egy fénykép erejéig sem lehet rendet és tisztaságot tartani, ahol élet van és káosz. Ahol minden, de minden folyamatosan és őrült tempóban amortizálódik. De innen szép nyerni kérem szépen. 

Az előszoba - az eredeti tervek és ami lett belőle.
A dolgozó/vendégszoba - az eredeti tervek és a mai állapot
A konyha - az eredeti tervek és a megvalósítás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése