2019. április 4., csütörtök

A dolgozó/vendégszoba - most

Az előző bejegyzésemmel ellentétben, itt a tervek még köszönő-viszonyban sincsenek a megvalósulással. Történt ugyanis, hogy az eredetileg 4 főre (2 felnőtt + 2 gyerek) tervezett házikót menet közben újragondoltuk, amikor is kiderült, hogy mint a mesékben, nálunk is három lesz a királyfi. 

Mivel eddigre a ház első fele már nagyjából készen volt, ahhoz nyúltunk, amihez azon a ponton még lehetett: a ház hátsó részébe tervezett gyerek- és felnőttháló épületrészének terveit alakítottuk át úgy, hogy a nem túl távoli jövőben majd alkalmas legyen egy kisebb tetőtér - amolyan kamaszkuckó megtartásához. Ez viszont nem csak jóval több időt, de klasszisokkal nagyobb anyagi befektetést is igényelt - minek következtében, még mindig csak szerkezetkész állapotban. Így viszont, amíg az elkészül, ezek funkcióját is szegény árva félszobánk töltötte és tölti be. Merthogy ez a mindössze 140 cm széles (de szerencsére legalább 4 méter hosszú) apró helyiség, kezdetben ugyan tároló volt, aztán babaszoba lett, végül amolyan matracos- hempergős "hálószoba-jellegű" boldogságkuckóként állapodott meg. Ez az én HAPPY PLACE-m. Itt alszanak a vendégeink, amikor nálunk-ragadnak. Ez a délutáni gyerekpihi egyik helyszíne és ez az elszeparált betegszoba is, ha szükséges. De itt tartom a kreatív cuccaim nagy részét és itt rejtegetem az ajándékokat is, itt lóg a falon a kedvenc régi-festményem és itt vannak a legkedvesebb fotóim. Ide bújok el olvasni, vagy fimet nézni, ha tele hócipőm és egy kis magányra vágyom. Na és ha éppen más fontosabb funkciója nincs, akkor ez a hálószobánk is. Amolyan kamaszos, futon-ágyas hangulatban. Persze ha egyszer végre elkészülnek az igazi hálók, akkor remélem végre betölti majd az eredeti terveknek megfelelő funkcióit. De addig is ő a jolly-joker. 
És mi pont így szeretjük.  
A falak hófehérek, egyrészt a letisztultság, másrészt az optikai tértágítás érdekében. A padló a gyerekszoba antik tölgy laminált padlója. A bútorok, ahogy látszik is, innen-onnan maradékok, de így együtt kölcsönöznek a szobának egy kis eklektikus bájt is - egész hangulat ilyen: kicsit szedett-vedett káosz, de pont ettől lesz számomra olyan belsőségesen kuckós, otthonos, hiszen a legkedvesebb kincseim vesznek körül.

A szoba babaszoba korszakából maradt a hímzett, virágos, textil gyereklámpa (ikea), de annyira megkedveltem, hogy végül maradt ez is, mert egyenlőre tökéletesen illik az összképbe. A hangulatért a halvány türkiz lámpás-füzér és a világító földgömb felel. Na meg a rengeteg illatos üveggyertya és DIY lámpás, amik itt végre aktívan csalják a chit és igézik a HYGGE-t, nemcsak porfogók és felesleges kacatok.

 
Itt őrzöm az imádott füzeteimet és naplóimat is és itt valahogy összeségében is megengedőbb vagyok a kacatokkal szemben, mert itt tényleg minden egyes tárgynak, története, lelke van, jelentősége van a számomra.

Persze itt sincs függöny, (eleinte volt, de nagyon zavart, nem szerettem és sokat elvett az egyébként is szűkös térből) ezért a betekintés-védelemről és az árnyékolásról végül itt is az ikea gyönyörű LISELOTT rolója gondoskodik.
Szóval ez a szoba egyenlőre ennyi: mindig az, amire éppen szükségünk van, kicsi és kaotikus, de legalább a miénk - igazi kis menedékhely a mindennapok nyüzsgésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése