2015. április 30., csütörtök

A felnőtt háló

Hagyományosan a "master bedroom" vagyis a felnőttek hálószobája általában a ház legnagyobb hálószobáját jelöli, külön fürdővel és gardróbbal. Na erről a mi esetünkben persze álmodni sem lehet, be kell érnem annyival, hogy a ház második legkisebb helyisége lesz ez, amihez ha nincs is külön fürdő, de a közvetlen közelében mégiscsak van egy, és a ház is tartalmaz már egy gardróbot... Szóval kicsit sárga, kicsit savanyú, de legalább a miénk... :)

Ennek ellenére a lehetőségekhez képest mégiscsak igyekszünk kihozni belőle a maximumot, ahogy mindig: sok kreativitással és trükkös részletekkel. Ugyanis adottságait tekintve eléggé hátrános helyzetű ez az aprócska szoba. Mindössze 260x300-as, ráadásul az utólag betervezett teraszajtónak köszönhetően egyetlen üres fala van és lehetetlen akár egy minimál - ágy-éjjeliszekrény-szekrény-fésülködőasztal - kombinációt is belesuvasztani. Na de innen szép nyerni ugyebár... 

Hogy teljesen őszinte legyek, én az elején eléggé ódzkodtam ettől a teraszajtós hálószobától, annak ellenére, hogy mindig ez volt a legtitkosabb álmom, mondjuk valami ilyesmi kivitelben:
De ennyi helyünk sajnos nincs, és egyenlőre nem is lesz, így a Gray's anatomy sztárjától, Patrick Dempseytől véve az ötletet, valami ilyesmit csinálunk meg, csak kicsiben:
Bútor nem fér bele sok, pláne így, tehát marad a nagyon minimál felszerelés: egy 160-as ágy, két kis keskeny (már meglévő) komódunk és esetleg valami jópofa polc a fal mellé. Mivel a szoba amúgy is kicsi alapterületébe még két pillér is belepofátlankodik, így végül is ezeket kihasználva alakítottam ki az ágy fej részénél egy hiperpraktikus beépített polcos beurgós részt, ami egyben a szoba fókuszpontja is lesz és ellátja, az egyébként nélkülözhetetlen éjjeliszekrények szerepét is.
De lássuk mindezt a gyakorlatban:
 És a könnyebb elképzelhetőség kedvéért 3d-s grafikákon:
Persze közben kiderült, hogy a bejárati ajtó melletti állópolc, amit eredetileg valami ilyesminek terveztem:
csak egy fél polc lesz, mert alá még be kell férni egy radiátornak is. Dabumm. 

A két meglévő komód (az egyik ajtós/polcos, a másik fiókos) nyír színű, így ezt a vonalat gondoltam továbbvinni színben és stílusban. Ez illik is a tervezett szellős, világos hatáshoz, ami talán tágítja majd egy kicsit a teret, így a sok fénnyel és üvegfelülettel valami ilyesmi összhatást érhetünk el, ami azért nem is olyan rossz:
Ágyunk ugyan még nincs. Félek, hogy az eredetileg a hálóba tervezett - szintén a házzal megörökölt régi ágyvéget nem fogjuk tudni felhasználni ebben a tervben, de őszintén, a vele járó gyönyörű kétajtós szekrény és a fésülködőasztal nélkül önmagában nem is lenne az igazi.
Helyette valami ilyesmi, egyszerű, világos ágyat terveztem:
Fejvégében a már említett beépített polcokkal, rajta két ilyen, csak bronz színű, natúr burájú éjjeli lámpa, telefonok, ébresztőóra és minden ami kell:
És a szoba egész színét, stílusát tekintve ilyen árnyalatokkal, textilekkel, kiegészítőkkel:
Ehhez esetleg jól illik majd egy ilyesmi kép - csak kicsiben - a polcok között:
Amíg nem találom meg a tökéletes tengeres, romantikus, megihlető festményt vagy fotót, aminek a körvonalai már a fejemben vannak, de megfogalmazni-pláne megtalálni még nem sikerült.
És így el is érkeztünk a színekhez. A fal egy semleges, de világos árnyalatot kap:
És a szőnyeg is semleges, világos marad (egy picit süllyedős, láb kényesztető hangulattal):
A tengerzöld vagy türkiz pedig megjelenik majd a függönyökben:


És ehhez persze plafonról szerelt, natúr bambuszróló adja majd természetes, naturista összhatást.
A maradék sarkokat kitöltjük egyszerű, de nagyszerű polcokkal (persze világos színben):
Végül pedig jöhet egy kis hangulatvilágítás és a dekoráció:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése