2015. augusztus 3., hétfő

A nagy fürdő

A nagyfürdő igazából családi fürdőszobaként funkcionál majd, az L alakú helyiség nagyobb részét így a hatalmas sarokkád foglalja el. Az ajtótól balra, a káddal szemben lesz a dupla mosdó, míg az ajtótól jobbra eső kis beugróban a mosósarok kap helyet. Ide más nem is kell:
A sarokkád (RITA) egy 150x150-es pódiumba kap helyet, így ha a gyerekeket fürdetem órákon keresztül, nem kell majd a földre ülnöm, és nem mellesleg esztétikailag s igen menő lesz. Az ihlet innen származik:
A megvalósítás és a design is kicsit hasonló lesz, de azért nem ennyire glamúr, hanem inkább keleties stílusban. És a mindössze 3 lépcsőfok is csupán 20x50 széles, 20 cm magas lesz, így ha a gyerekek már e nélkül is be tudnak majd mászni a kádba, egyszerűen polcként is használhatom majd őket. Látványra valami ilyesmit kell elképzelni:
És már meg is érkeztünk a csempézéshez. Én, személy szerint nem vagyok nagy híve, sőt! De sajnos az uram nem osztja szerinte túl modern nézeteim és ragaszkodik hozzá, hogy a fürdőszobába csempe márpedig kell, így maradt a kompromisszumos megoldás: lesz is csempe, meg nem is. Ott lesz, ahol feltétlenül muszáj: a sarokkád két oldalát befogó falakon és a mosdók mögött, a többi fal viszont simán festve lesz, így nem lesz az egész olyan fojtogató és nyomasztó és a színek/minták tekintetében is lehet kicsit vadulni. Ahogy a képen is látszik, a kád két falán az ablak magasságáig (180 cm) tart majd a csempézés, a mosdónál viszont csak egy sor csempe lesz a pult fölött és ennek a tetejéről indul majd a nagy 180x 80 cm-s tükör, ami reményeim szerint jól tágítja majd a teret is. Valami ilyesmi hangulatot és stílust szeretnék:

Igen, jól látszik, hogy ezekben a fürdőkben nincsen csempe, van viszont helyette jó sok fény és nagy ablakok...vagyis ezt sem lesz könnyű adaptálni a mi lehetőségeinkhez, de hát innen szép nyerni kéremszépen.:)
Szóval a csempe, mert hogy az KELL. Szerencsére ide viszonylag hamar találtunk egy nem túl drága, mégis mutatós kollekciót, ismét a Zalakerámiától, ez pedig a TOKYO.
 
Még nem tudom biztosan, hogy a világosabb vagy a sötétebb design lesz:
A sötétebb összhatásra jóval melegebbnek tűnik, de félek hogy nagyon összenyomná az egyébként sem túl tágas és világos teret. A világosabbnak viszont nagyon tetszik a bambuszos dekor csempéje és illene is az elképzelt koncepciómba:
A padlója viszont nem igazán tetszik, főleg a 30x30 cm-s mérete miatt, így ha színben passzol, lehet, hogy ide is a kisfürdőben már bemutatott ERAMOSA kerül:



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése